שימוש בחתימה דיגיטלית למניעת גניבת זהויות
חתימה דיגיטלית על מסמכים נשמעה בעבר כמו עניין זניח וחסר חשיבות אך כיום חשיבות הטמעת פתרונות חתימה דיגיטליים הם כורח מציאות, לא רק בגלל העובדה שהטמעת פתרון חתימה דיגיטלי מוביל לחיסכון מיידי והתייעלות, היתרונות הרבים בשימוש בחתימה דיגיטלית נעוצים לא רק בשיפור תהליכים עסקיים, כיום ארגונים רבים מטמיעים אותם בזכות הדרישה להגברת אבטחת המידע הארגוני ופרטיותו, מחשש לפריצות.
עובדה היא כי החתימה הדיגיטלית נכנסה לחיינו ומשתלבת בכל הליך עסקי, בכל ארגון ובכל סקטור.
החדירה המאסיבית של החתימה הדיגיטלית התרחשה בשל עליית הרף למניעת התקפות הסייבר ההולכות ומתעצמות כל הזמן, מניעת זיופי מסמכים, שמירה על הפרטיות, קיצור תהליכים ארגוניים וחיסכון בכסף ומשאבים.
כל אלה העלו את החתימה הדיגיטלית למודעות כאשר ההבנה כיום היא שחתימה אלקטרונית מועילה להגברת אבטחת המידע , הביטחון והפרטיות .
חתימה דיגיטלית מאושרת היא בעצם זהות דיגיטלית חכמה; זאת אומרת שהפרט זוהה באופן אישי מול גורם מאשר והונפקה לו חתימה דיגיטלית אישית-ארגונית שלא ניתנת לזיוף ולא ניתן להתכחש לה והיא אף עומדת בכל התנאים החוקיים.
כך זה עובד בישראל וכך זה עובד בכל העולם.
החתימה הדיגיטלית אשר תופסת תאוצה בעולם המערבי ובכלל זה בישראל, מקבלת מאפיינים המותאמים לכל מדינה, כמו גם את הגושפנקא מהמשרד הממשלתי הרלוונטי (בישראל זה משרד המשפטים). אותו גורם שהוסמך ע"י המדינה, מנפיק תעודות חתימה דיגיטלית מאושרות לפי זיהוי "פנים מול פנים", באופן פרטני, כולל אימות נתונים מול מאגרים ממשלתיים.
מה קורה כשצריך לבצע הליכי סחר בין מדינות?
קיימים מספר גורמים מאשרים בינלאומיים, אשר קיבלו הכרה כגורם מאשר ע"י חברות עולמיות, דוגמת: אדובי, מייקרוסופט וגוגל. חברות אלה משמשות ומוכרות כערוץ בינל"א מאובטח (international trusted root) בשימוש תעודות חתימה דיגיטליות מאושרות כחוק. גם קומסיין הינה גורם מאשר מוכר אשר מנפיק תעודות לקיום סחר בינל"א מאובטח ותקין. נדגיש כי החתימה המאושרת אותן מנפיקה קומסיין הינן ברמת האבטחה הגבוהה ביותר לניהול סחר בינל"א מהיר, אמין, מדויק ובטוח.
חשבונית דיגיטלית מאובטחת שלא ניתנת לזיוף ופריצה
אחד הנושאים היותר פרוצים היום בישראל ובעולם מבחינה אבטחתית, הינו החשבונית הדיגיטלית בארגונים. ארגונים רבים אימצו את החתימה הדיגיטלית ע"מ שיוכלו לשלוח את החשבונית בדואר אלקטרוני כמסמך מקור, מה שמאפשר למנוע הוצאות בגין הדפסת החשבונית.
הניסיון מלמד כי אנחנו בראשית הדרך ורואים זאת בעובדה שרבים עדיין אינם טורחים לבדוק ולוודא שהחתימה הדיגיטלית אכן מאובטחת כחוק. גם כאשר מדובר בחתימה מאובטחת, יש לתת את הדעת האם היא נותנת מענה של אבטחה מוגברת, האם זהות החותם ידועה ונבדקה ע"י גורם מאשר והאם החתימה על החשבונית אמיתית ואינה מזוייפת?
פרויקטים נוספים הדורשים אבטחה מוגברת ע"י חתימה דיגיטלית מאושרת
בפרוייקטי בנקאות שונים, ניתן להעלות את הרמה האבטחתית באמצעות אפליקציות שונות הן ממחשב הדסקטופ והן ממכשירים ניידים חכמים, מה שמאפשר העברת כספים וטרנזאקציות שונות בצורה מאובטחת יותר.
בקופות החולים עושים שימוש לחתימה על מרשמים רפואיים ובכך מונעים זיופי מרשמים ואין צורך להגיע לרופא לקבלת מרשם. את התרופות אוספים ישירות מבית המרקחת כאשר הרוקח מזהה במערכת את המרשם החתום בחתימה דיגיטלית מאושרת.
מסמכים חשבונאיים סרוקים מקבלים אף הם תוקף של מקור ובלתי ניתנים לזיוף כאשר נחתמים בחתימה כפולה של שני מורשי חתימה בארגון.
אפליקציית חתימה דיגיטלית חדשנית ממובייל
קומסיין מעוניינת לשלב את פתרונותינו בחיים המוביילים של אוכלוסיית ישראל והעולם בצורה אחידה (seamless) ולכן פיתחנו אפליקציה לסריקה וחתימה דיגיטלית מאושרת לפי החוק באמצעות מכשירים ניידים וטאבלטים.
יישום חתימה דיגיטלית מאושרת לפי החוק אינו פשוט ודורש פיתוח ייחודי ועמידה בתקנים מאד קפדניים.
לאחרונה הושקה אפליקציה מסוג זה במרכזי שירות דוגמת: השכרת רכב, טלקום וחנויות ריטייל, בהן הלקוח נדרש לחתום על מספר רב של מסמכים. הדגש הוא שהמסמכים מאובטחים, החתימה אמיתית ולא ניתן להתכחש לה.
מיליוני משתמשים בעולם כבר עושים שימוש בחתימה הדיגיטלית אשר ממשיכה להתפתח לכיוונים שונים ומגוונים.
החתימה קיימת בכל סקטור וחשיבותה עולה מיום ליום כאשר מדברים על אבטחה נטו גם אם הדבר מצריך התאמתה לפי תקנים ונהלים. ארגונים מבינים את חשיבותה ומשתמשים בה וע"י כך הופכים את הארגון למאובטח, מתקדם, חסכוני וירוק.
קומסיין הינה הגורם המאשר המוביל בישראל המנפיק חתימה אלקטרונית מאובטחת ומאושרת לאזרחי המדינה ולבעלי זכות חתימה במאות אלפי ארגונים ועסקים בישראל. החברה מאושרת ע"י משרד המשפטים לשמש כגורם מאשר ע"פ החוק וכן על ידי אדובי, מיקרוסופט, גוגל, מוזילה, אפל, נוקיה כגורם אמון עולמי.