לביצוע בדיקת תוקף החתימה הדיגיטלית
יש להוריד תוכנה לבדיקה – להורדה לחצו על התמונה מטה
יש לוודא כי הכרטיס החכם או הטוקן מחוברים למחשב!
צריכים להנפיק כרטיס חכם? קבעו לעצמכם פגישת הנפקה באינטרנט!
כאשר ישנו שימוש בכרטיס חכם וקורא כרטיסים חכם המשמשים לביצוע חתימה אלקטרונית (E-Signature), הכנסת הכרטיס לקורא הכרטיסים יגרום לנעילת המסמך וזיהוי החותם כלפי המסתמך על חתימתו. שינוי המסמך יבטל, אם כן, את החתימה ויצריך חתימה מחדש על ידי אותו גורם. זוהי למעשה המהות של חתימה דיגיטלית מאובטחת ומאושרת.
מי יכול להשתמש בכרטיס חכם?
דוגמאות לשימושי החתימה האלקטרונית נוכל למצוא אצל רופאים במרפאות קופות החולים, סוכני ביטוח, נציגי השכרת רכב ותחומים רבים נוספים.
מתי אפשר להשתמש בקורא כרטיסים?
כאשר קורא כרטיס חכם מחובר למחשב עם מערכת הפעלה הוא יאפשר לחתום על מסמכים כגון חוזה השכרת רכב, מסמכי ביטוח, מרשמים רפואיים וכד'. כל עוד המסמך שנחתם מקורו במחשב עם מערכת הפעלה אליה מחובר קורא הכרטיסים, משמעות החתימה היא שלא ניתן לשנות את המסמך בשום צורה מבלי לבטל את החתימה שבוצעה עליו. רק חיתום מחדש ינעל מחדש את המסמך. התממשקות הקורא למערכת ההפעלה נעשית בצורה קלה ופשוטה לאחר התקנת דרייבר מתאים.
יחד עם זאת, ניתן להשתמש בכרטיס החכם גם כאשר אין מחשב עם מערכת הפעלה. זאת בעזרת כרטיס וקורא מסוג Contact (מגע), זאת בעזרת קוראי Proximity או Contactless העושים שימוש בטכנולוגיית Bluetooth ו-NFC.
מיליוני החשבוניות שהופקו, נחתמו ונשלחו והפכו זמינים אלקטרונית לשימוש קהל הלקוחות נחתמו על ידי בעלי התפקידים שצוינו לעיל ובעזרת הכרטיס החכם והקורא הנלווה אליו.
אם כן, קורא כרטיסים חכמים קולט את המידע אודות מורשי החתימה ומסייע בביצוע הליך החיתום הדיגיטלי. בכך, הוא כלי הכרחי בסיוע להפקת חתימה דיגיטלית מאובטחת ומאושרת. לכן, חשוב כי קורא הכרטיס החכם יהיה איכותי, ללא באגים וללא התנגשויות בין הדרייברים שלו לבין דרייברים אחרים המצויים במערכת ההפעלה. רק כך יתאפשר חיתום חלק, ללא תקלות ותוך ביצוע כל התהליכים המאובטחים הנדרשים במסגרתו. קורא שכזה מאפשר לכל נותן שירות להעניק שירות יעיל ומהימן, בזמן וללא עיכובים. כל זאת, תוך חיסכון עצום במשאבי נייר ושמירה על איכות הסביבה.