הוצאת חשבוניות מס דיגיטליות באופן בטוח לחלוטין וחסכוני
בארגונים רבים מוציאים בכל חודש מאות ואפילו אלפי חשבוניות. מטבע הדברים, בשלב מסוים עולה הרצון והצורך לעבור אל חשבוניות מס דיגיטליות אשר יחליפו את חשבוניות הנייר ויחסכו לארגון הוצאות ועיכובים בלתי מבוטלים. אין ספק כי מדובר במהלך משמעותי, אך הוא לא פעם מעלה התלבטויות לגבי דרך המשלוח של החשבוניות הדיגיטליות. פתרון מצוין לכך מהווה שרת Signer1 שבאמצעותו שולחים בו זמנית הודעות רבות ללקוחות, לרבות הודעות עם מסרים שונים הנשלחות לכתובת מייל רלוונטיות.
כמה מילים על חשבוניות דיגיטליות
חשבונית מס דיגיטלית, המכונה גם חשבונית אלקטרונית, היא פועל יוצא של ההתקדמות הטכנולוגיות של העשורים האחרונים. מדובר בצעד מתבקש לאור התרחבות השימוש באמצעים אלקטרוניים לצרכי מסחר ועסקאות הנערכות בין ארגונים וגופים שונים, למשל דרך רשת האינטרנט ורשתות נוספות. עקב כך, בשנת 2003 נכנסו לתוקף תקנות המאפשרות להגיש חשבונית דיגיטלית למס הכנסה, וזאת תוך עמידה במספר תנאים הקשורים לחתימה דיגיטלית, אופן השמירה שלה ומקוריותה. בהתאם להוראות ניהול ספרים חשבוניות מס דיגיטליות חייבות לעמוד במספר תנאים: מצוין עליהן שמדובר במסמך ממוחשב, יש בהן חתימה דיגיטלית מאובטחת או מאושרת של הנישום, והן נוצרו, נשלחו, נקלטו, נראו ונשמרו באמצעים ממוחשבים. לאורך השנים האחרונות הפכו חשבוניות דיגיטליות לנפוצות מאוד, והן הולכות ומייתרות את השימוש בחשבוניות הנייר.
יש למעבר זה יתרונות רבים עבור הארגון ובהם חיסכון משמעותי בהוצאות על נייר ותשלומים לבתי דפוס, זמן וכוח אדם הנדרשים להתעסקות בנושא, הקטנה משמעותית של טעויות אנוש על כל המשתמע מהן, ואף תרומה לאיכות הסביבה בזכות חיסכון בנייר – דבר המאפשר גם לקדם תדמית ירוקה של הארגון.
בטיחות בחשבוניות דיגיטליות
כאשר שולחים חשבונית מס דיגיטלית עם שרת Signer1, המשלוח מתבצע על בסיס אלגוריתמיקת PKI מלאה. כלומר, באמצעות הצפנה א-סימטרית מאובטחת שאינה מאפשרת לאף גורם, מלבד מקבל ההודעה, לפתוח אותה. בתוך כך, גם אין אפשרות לכל גורם בלתי מורשה להתחקות אחר מה שכתוב בחשבונית. רמת אבטחה זו פותרת את הסיכון שגורמי פישינג יצליחו להשיג את ההודעה בטרם היא הגיעה לנמען, ויבצעו בה שינויים שעלולים להביא להעברת הכסף לגורמים בלתי רצויים. בהצפנה מסוג PKI אין כל אפשרות כזו, שכן גם אם גורם עוין יודע על עצם ההודעה הוא אין יכול לפתוח או לפענח אותה.
היבט מרכזי נוסף בביטחון ובאבטחה של חשבוניות מס דיגיטליות הוא כמובן החתימה האלקטרונית. כפי שראינו, מדובר בדרישת סף של תקנות מס הכנסה והיא שמאפשרת למקבל ההודעה (הלקוח) לדעת שהארגון השולח הוא אכן המחייב ולא איזה גורם זר. החתימה האלקטרונית מצורפת לכל ההודעות היוצאות מהשרת, כאשר בגוף החתימה מופיעים פרטים של הגורם המאשר אותה, בעל הסמכה ממשרד המשפטים, והוא שמספק ערבות לאמיתיותם של הארגון השולח והלקוח המקבל את ההודעה.
למידע נוסף על חשבוניות מס דיגיטליות של קומסיין הנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר בטלפון *8770 או 03-6443620.
צרו איתנו קשר
לפרטים ומידע נוסף צרו איתנו קשר ונשמח לתת לכם שירות
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!