חתימה דיגיטלית | חתימה אלקטרונית
חתימה שהיא מידע אלקטרוני או סימן אלקטרוני שהוצמד או שנקשר למסר אלקטרוני.
חתימה דיגיטלית מאובטחת
היא חתימה דיגיטלית (חתימה אלקטרונית) שמתקיימים בה כל אלה :
- היא ייחודית לבעל אמצעי החתימה.
- היא הופקה באמצעי חתימה הניתן לשליטתו הבלעדית של בעל אמצעי החתימה.
- היא מאפשרת לזהות שינוי שבוצע במסר האלקטרוני לאחר מועד החתימה.
חתימה דיגיטלית מאושרת
חתימה דיגיטלית / חתימה אלקטרונית מאובטחת שמונפקת בעזרת גורם מאשר, Comsign, אשר מוסמך להנפיק תעודות אלקטרוניות מטעם משרד המשפטים. בתהליך מקדים להנפקת התעודה המזהה, יהיה על מקבל התעודה לעבור תהליך הזדהות לתיקוף זהותו.
חתימה דיגיטלית מאושרת היא החתימה אשר לא מאפשרת זיוף והכחשה והיא אף תקפה בבתי המשפט. חתימה זו ברמת האבטחה הגבוהה ביותר כיום.
תעודה דיגיטלית
תעודה דיגיטלית (Digital Certificate): התעודה משמשת מעין אישור נוטריון של CA שהמפתח הציבורי ‘המוצמד’ לתעודה שייך לבעל התעודה. תעודה זו מופצת לנמען.
הצפנה סימטרית
בהצפנה זו נעשה שימוש במפתח יחיד, המסוגל להצפין ולפענח את המידע. שני הצדדים המתקשרים נדרשים להחזיק את אותו המפתח. תהליך העברת המפתח הופך להיות תהליך רגיש מאוד, כיוון שנגישות למפתח תאפשר לגורם שלישי לפענח את המידע. יתרונותיה של שיטה זו ביעילותה הקריפטוגרפית (מפתח הצפנה באורך של 128 ביט ומעלה באלגוריתם טוב הנו מספק) ובכוח המחשוב הזעום הדרוש לעומת שימוש בהצפנה א-סימטרית.
הצפנה אסימטרית
בהצפנה אסימטרית, מפתח ההצפנה שונה ממפתח הפענוח. כלומר, כל משתמש מכין לעצמו זוג מפתחות: מפתח ציבורי (Public key) שהוא מפתח הצפנה הנגיש לכל ומפתח פרטי (Private key) מתאים, הנשמר בסוד ומשמש לפענוח. ההתאמה היא חד-חד-ערכית (לכל מפתח ציבורי קיים אך ורק מפתח פרטי יחיד המתאים לו, ולהפך). כדי להצפין מסר בשיטה זו, על המצפין להשיג לידיו עותק אותנטי של המפתח הציבורי של המקבל, שבעזרתו הוא מצפין ושולח לו את המסר. רק המקבל מסוגל לשחזר את הטקסט המוצפן בעזרת המפתח הפרטי המתאים שברשותו. בטיחות שיטת המפתח הציבורי נשענת על הקושי שבחישוב המפתח הפרטי מתוך המפתח הציבורי. מסיבה זו מכונה שיטה זו "א-סימטרית", בניגוד לשיטת הצפנה סימטרית, שבה מפתח הפענוח זהה למפתח ההצפנה.